Pyhään maahan ‘Abdu’l-Bahán taivaaseenastumisen satavuotismuistojuhlaan kokoontuneille ystäville, 25.11.2021

Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto

25. marraskuuta 2021

Pyhään maahan ‘Abdu’l-Bahán
taivaaseenastumisen satavuotismuistojuhlaan
kokoontuneille ystäville

1Sydämemme on täynnä ihmetystä, kun pohdimme tämän käänteentekevän tapahtuman merkitystä: sata vuotta ‘Abdu’l-Bahán poismenosta, sata vuotta bahá’í-uskontojärjestelmän muotoutumisen ajan alkamisesta ja sata vuotta siitä, kun vastuu Bahá’u’lláhin uskosta annettiin Hänen hallintojärjestykselleen, jonka laitoksia te täällä edustatte. Miten ihmeellinen onkaan Hänen liittonsa, jonka kautta ”tämä ainutlaatuinen, tämä ihmeellinen järjestelmä” on vakiintunut maissanne ja sen kehityskulut saatu toimimaan. Kumarrumme kiitollisina Bahá’u’lláhille siitä, että huolimatta lukuisista ja vaikeista esteistä maailman myllerryksessä Hän on avannut ovet ja tehnyt mahdolliseksi teille – ja myös ensimmäistä kertaa alueellisten bahá’í-neuvostojen edustajille – olla täällä näinä sielua sykähdyttävinä päivinä.

2Erityisen voimallinen ajanjakso, joka alkoi vuonna 2016, kun sata vuotta oli kulunut Jumalallisen suunnitelman muistioiden ilmaisemisesta ja johon sisältyivät Jumalan Kaksoisilmaisijoiden syntymän kaksisataavuotisjuhlat, lähestyy nyt sataa vuotta  ‘Abdu’l-Bahán poismenon jälkeen loppuaan. Tänä aikana bahá’í-yhteisön saavuttama edistys on ollut suorastaan ilmiömäistä.  Tämä on valmistanut uskovia kaikkialla vastaamaan ‘Abdu’l-Bahán jumalallisen suunnitelman seuraavan vaiheen vaatimuksiin ja täyttämään sen edellytykset. Tämän suunnitelman on määrä alkaa vain muutaman kuukauden kuluttua ja kestää yhdeksän vuotta.  Nykyisen yhteiskuntajärjestyksen yltyvä rappeutuminen ja kasvava tarve rakentaville kehityskuluille, jotka johtavat uudenlaiseen maailmanyhteisön syntymiseen, ovat päivä päivältä yhä ilmeisempiä. Sata vuotta sen jälkeen, kun Mestari luovutti Korkeimman nimen seuraajille asiakirjan, joka sisältää mittaamattoman arvokkaat ainekset jumalallisen sivilisaation rakentamiseksi, mieleemme palautuvat rakastetun Suojelijan sanat: ”Bahá’u’lláhin nousevan maailmanjärjestyksen verrattomien rakentajien on yllettävä sankaruuden ylevämpiin korkeuksiin, kun ihmiskunta syöksyy syvemmälle epätoivoon, alennukseen, epäsopuun ja ahdinkoon.”

3Rakastetut ystävät, tänä liiton päivänä me kaikki käännämme katseemme sen Keskukseen ja muistelemme ‘Abdu’l-Bahán elämää ja henkilöä, hahmoa, joka oli jo olemukseltaan liiton ilmentymä, joka on ratkaiseva ykseyden keskipiste koko ihmiskunnalle ja liittää yhteen maapallon lukuisat kansat. ‘Abdu’l-Bahá, Jumalan arvoitus, ”Hänen suuruutensa merkki” ja täydellisin lahja”, jota lukuisat lapset, nuoret ja aikuiset vaalivat puhtaassa sydämessään, varmasti varjelee ja avustaa rakastettujaan alati luoden suojaavan katseensa heidän ylleen. Näinä epävarmoin aikoina ystävät kääntyvät toivoen ja kaivaten ‘Abdu’l-Bahán puoleen, joka on ”koko ihmiskunnan turva”, ”suojakilpi kaikille, jotka ovat taivaassa ja maan päällä”, ja rukoilevat hänen apuaan korkeuden valtakunnista, kun he ponnistelevat seuratakseen hänen esimerkkiään palvelun polulla.  Tulevina päivinä, kun uskovien ajatukset kaikkialla maailmassa kohdistuvat ”tähän pyhään ja loistavaan henkilöön”, teillä on siunaus ja etuoikeus osoittaa kunnioitusta hänelle yhteisöjenne puolesta juuri niissä paikoissa, missä hän uurasti päivin ja öin Jumalan asian edistämiseksi ja ihmiskunnan tervehdyttämiseksi.

4Huomisiltana hänen poismenonsa satavuotispäivän aattona me muistamme sydämessämme hänen rakastettujaan kautta maailman, kun me rukoilemme siinä pyhässä huoneessa, jossa hän vietti maallisen elämänsä viimeiset hetket. Me rukoilemme hartaasti, että se parantava sanoma, jonka tähden ‘Abdu’l-Bahá eli ja uhrasi kaikkensa, voisi ennen pitkää saada kodin kaiken ihmiskunnan sydämestä ja sielusta ja että Jumalan ystävien ponnistukset tätä tavoitellen voisivat olla hyväksyttäviä hänen silmissään.

[allekirjoitus: Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto]