Avustajalautakunnan jäsenille kaikkialla maailmassa, 3. tammikuuta 2022

Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto

3. tammikuuta 2022

Avustajalautakunnan jäsenille kaikkialla maailmassa

Rakastetut ystävät

1Tänä päivänä, jota me olimme niin innokkaasti odottaneet toivottaaksemme teidät kaikki tervetulleiksi Pyhään maahan yhteiseen konferenssiin mannermaisten neuvonantajalautakuntien jäsenten kanssa, meistä tuntuu tarpeelliselta kirjoittaa teille ja ilmaista surumme siitä, että maailman tilanteen vuoksi tätä kaivattua kokoontumista ei voitu toteuttaa. Ne ajatukset, jotka me olimme toivoneet esittävämme teille henkilökohtaisesti, on nyt sanottava kaukaa. Mutta etäisyys ei vähennä teitä jokaista kohtaan tuntemamme rakkauden syvyyttä.

2‘Abdu’l-Bahán viimeisen tahdon ja testamentin ensimmäisestä julkisesta lukemisesta on nyt päivälleen sata vuotta. Tuossa kallisarvoisessa asiakirjassa hän määritti Jumalan asian käsien velvollisuudet. Heidän tuekseen opettamisen ja suojelun avustajalautakunnat alun perin perustettiin. ‘Abdu’l-Bahán kehotus Jumalan asian käsille oli ”levittää jumalallisia sulotuoksuja, valistaa ihmisten sielua, edistää oppineisuutta, jalostaa kaikkien ihmisten luonteenlaatua ja olla kaiken aikaa ja kaikissa oloissa puhdistautuneita ja irrottautuneita maallisista asioista”. Näiden sanojen lukeminen tällä hetkellä tuo mieleemme sen palvelun, jota kukin teistä suorittaa kaikkialla bahá'í-maailmassa. Maailmanlaajuinen bahá’í-yhteisö on todellakin kiitollisuudenvelassa koko neuvonantajalaitokselle, myös kaikille niille, jotka ovat palvelleet mannermaisina neuvonantajina, avustajalautakunnan jäseninä ja apulaisina menneinä vuosina. Ilman näin monien antaumuksellista palvelua ei olisi voinut tapahtua sitä suurenmoista edistystä, joka on saavutettu viime vuosikymmenten aikana ja joka on nähtävissä nykymaailmassa. Ja korvaamaton osa tätä kehitystä on ollut se ohjaus ja kannustus, joka on saatu Kansainväliseltä Opetuskeskukselta: nopealiikkeinen, tarkkanäköinen ja kerrassaan väsymätön laitos.

3Teillä on tähän mennessä ollut tilaisuus tutustua yhdeksänvuotissuunnitelman vaatimuksiin ja pohtia sen vaikutuksia. Kuten ilmenee, uskovia pyydetään palvelemaan seuduillaan aiempaa monenlaisimmilla aloilla, jotta bahá’í-uskon yhteiskuntaa rakentavaa voimaa vapautuisi yhä suuremmassa määrin. Vastaavasti on myös yhä laajempi kirjo asioita, joihin teidän on kiinnitettävä vakavaa huomiota. Ponnistelunne ovat olennainen osa työtä, jolla kehitetään valmiuksia antaa oma osansa bahá'í-yhteisön erilaisille ponnistelun aloille, ja ponnistuksenne ovat yhtä olennaisia autettaessa ystäviä osoittamaan hankkimiaan valmiuksia toiminnassa. Huolehtiessanne näistä molemmista tarpeista ja yleisemminkin täyttääksenne koulutukseen ja luonteen kehittämiseen liittyvät velvollisuutenne, turvaatte luonnollisesti suuresti instituuttiprosessin tehokkuuteen. Instituutti on perustamisestaan lähtien ollut keskeinen väline työssänne, ja yhtä lailla tarmokas tukenne on ollut välttämätöntä sen kehittämiselle. Meille onkin suuri ilo huomata, miten syvä ja vilpitön yhteistyöhenki on luonteenomaista suhteellenne kaikkiin niihin, joiden vastuulla on instituutin pyrkimysten yhteen sovittaminen.

4Olette varmastikin lukeneet neuvonantajille muutama päivä sitten lähettämässämme sanomassa antamamme kuvauksen siitä, miten teidän on autettava ystäviä keksimään sopiva vastaus kuhunkin niistä monista haasteista, jotka he kohtaavat suunnitelmaa toteuttaessaan. Tältä osin me olemme varmoja siitä, että te olette tietoisia siitä, että olipa neuvojenne vaikutus miten suotuisa tahansa, esimerkkinne vaikutus on vielä suurempi. Tehtävänne merkittävä vahvuus on se, että se yhdistää uskovat bahá’í-hallinnon eri tasoihin ja vahvistaa heitä yhteen liittävää yhteistyön henkeä. Teillä on elintärkeä velvollisuus auttaa lisäämään tietoisuutta bahá’í-hallinnon tarkoituksesta ja tukea uusien paikallisten henkisten neuvostojen perustamista ja asianmukaista toimintaa. Pidätte ystävät yhteydessä paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla toimivien bahá’í-laitosten suunnitelmiin ja hankkeisiin. Viime kädessä vahvistatte ystävien ja Yleismaailmallisen Oikeusneuvoston välistä yhteyttä kannustamalla ja ohjaamalla sanomien opiskelua niiden ilmestyessä. Uskovat odottavat teiltä suunnitelman perinpohjaista ymmärtämistä ja rohkeaa esimerkkiä siitä, miten sen vaatimuksia toteutetaan käytännössä, erityisesti bahá’í-uskon opettamisessa. Koska tunnette hyvin eri seutujen todellisen tilanteen ja ymmärrätte perin juurin, mitä Jumalan asian edistyminen edellyttää, teillä on ihanteelliset edellytykset antaa harkittu, luova ja oikea-aikainen osanne neuvotteluihin siitä, miten bahá’í-uskon yhteiskuntaa rakentavaa voimaa voidaan vapauttaa kaikissa tilanteissa.

5Edellä mainitun lisäksi me haluamme kiinnittää huomionne erityiseen rooliinne nuorten kannustamisessa. Niin monet nuoret, jotka nyt saavuttavat voittoja Jumalan asialle, saivat innoituksensa avustajalautakunnan jäseneltä tai apulaiselta, jonka innostunut tuki ja omistautumisen henki opettivat heitä luottamaan jumalallisten vahvistusten voimaan ja astumaan rohkeasti palvelun kentälle. Vastuualueenne ulottuu vielä pidemmälle lasten ja varhaisnuorten kasvatuksen edistämiseen, nuorten mielen ylentämiseen ja sellaisen perhe-elämän mallin vahvistamiseen, joka sukupolvesta toiseen tuottaa vihkiytyneitä sieluja, uskollisia Bahá’u’lláhin seuraajia, jotka ovat pitäneet maailman uudistamista parempana kuin henkilökohtaisten etujensa edistämistä. Ne nuoret, jotka yhdeksänvuotissuunnitelman viimeisenä vuotena suorittavat palvelutekoja varmistaakseen suunnitelman lopullisen menestyksen, ovat monissa tapauksissa niitä lapsia, joita on tänä päivänä kasvatettava rakastamaan Siunattua kauneutta ja ymmärtämään Hänen elämäntehtäväänsä.

6Rakastetut ystävät, rukoustenne aikana voitte olla varmat siitä, että kaikkiin Bahá’u’lláhille osoittamiinne hartaisiin pyyntöihin liittyvät meidän rukouksemme puolestanne pyhissä hautapyhäköissä. Ohjatkoot liikkumistanne ja liikkumattomuuttanne Hänen tahtonsa lempeät tuulet, ja suokoon Hän teille kestävän lahjan saada tilaisuus Häntä palvella Hänen toiveidensa mukaisesti.

[allekirjoitus: Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto]