Maailman bahá’ílle, 4. tammikuuta 2022

Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto

4. tammikuuta 2022

Maailman bahá’ílle

Rakastetut ystävät

1Olemme tällä hetkellä mannermaisten neuvonantajien seurassa, joista valtaosa on läsnä Pyhässä maassa, kun taas muutamat, jotka eivät voineet matkustaa tänne, osallistuvat etäältä. Kohta päättyy kuudes ja viimeinen päivä heidän konferenssistaan, joka keskittyy tulevaan yhdeksänvuotissuunnitelmaan. Teille voisi kertoa hyvinkin paljon tämän konferenssin hengestä, niin kuin se näkyy sen osallistujissa. Heillä on yllin kyllin kokemusta, ja he ovat omin silmin nähneet bahá'í-maailman kyvykkyyden kasvavan ja pursuavat luottamusta siihen, mitä te voitte vielä saavuttaa. Me emme olisi voineet toivoa terävämpää ja oivaltavampaa käsitystä seuraavan suunnitelman vaatimuksista kuin se, mikä tuotiin julki näiden pyhittäytyneiden sielujen neuvotteluissa. Ja tämä on tietenkin vasta alkua. Kun neuvonantajat palaavat viidellä mantereella oleviin maihinsa, he tuovat tullessaan teille ja teidän kanssanne palveleville kaiken sen, minkä he ovat sisäistäneet. He ja heidän avustajansa tulevat olemaan rinnallanne, kun  valmistaudutte tähän valtaisaan yhteiseen hankkeeseen – erityisesti osallistumalla konferensseihin, jotka aallon tavoin pian pyyhkäisevät yli koko maailman ja joissa Bahá’u’lláhin kehotus koko ihmiskunnalle työskennellä maailman uudistamiseksi herättää konferensseihin kokoontuneet ihmiskunnan parasta toivovat toimimaan.

2Koko maailmassa ja bahá’í-uskossa vallitsevien olosuhteiden yhteisvaikutus on tehnyt tästä hetkestä latautuneen. Ihmiskuntaa nyt kohtaavat maailmanlaajuiset haasteet ovat ankara koetinkivi sen valmiudelle unohtaa lyhytnäköinen oman edun tavoittelu ja hyväksyä tämä kiistaton henkinen ja moraalinen tosiasia: on olemassa vain yksi ihmisperhe, jonka jäsenet kytkeytyvät toisiinsa ja jolla on yksi yhteinen ja kallisarvoinen kotimaa. Tänä samana hetkenä Bahá’u’lláhin seuraajat tarkastelevat uudelleen edessään olevia mahdollisuuksia bahá’í-uskon yhteiskuntaa rakentavan voiman vapauttamiseksi. Tämä suunnitelma koettelee heidän sisukkuuttaan, heidän tahdonvoimaansa ja rakkautensa lujuutta niitä kohtaan, jotka elävät heidän lähellään. He auttavat edistämään joka paikassa yhteisöjä, joilla on yhteinen päämäärä ja jotka ymmärtävät ykseyden voiman parantaa, käydä kaiken ylitse. Näistä yhteisöistä jokainen sielu voi löytää turvapaikan, ja ystävien monissa palvontaan ja ylistykseen, kasvatukseen, yhteiskunnalliseen muutokseen, yhteisöjen kehittämiseen tähtäävissä pyrkimyksissä – kaikissa näissä voi jokainen sielu löytää tilaa kasvaa ja palvella. Meitä kannustaa ‘Abdu’l-Bahán lupaus: ”Pienistä tehdään suuria ja voimattomille annetaan voimaa; pienokaisista tulee valtakunnan lapsia ja harhateille joutuneet opastetaan taivaalliseen kotiinsa.”

3Kun Bahá’u’lláh lähetti ilosanomansa, oli kovin vähän omistautuneita uskovia, jotka pystyivät viemään Hänen sanomansa ihmiskunnalle. Ylistys olkoon Jumalalle, nykyaikana ystävien antaumus ei ole heikentynyt ja heidän lukumääränsä on kasvanut huimasti. Vahvistukoon heidän sydämensä Hänen sanansa voimasta, ja loistakoot he taivaan loistokasta valoa joka hetki ja joka tilanteessa. Tällainen on rukous huulillamme ja toivo rinnassamme, kun tänään astumme neuvonantajien kanssa Siunatun kauneuden hautapyhäkköön rukoilemaan puolestanne.

[allekirjoitus: Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto]