Suomen bahá’ílle valon kuukauden alkaessa, 3.6.2021

Suomen Bahá’íden Kansallinen Henkinen Neuvosto

3. kesäkuuta 2021
bahá’í-vuosi 178

Suomen bahá’ílle valon kuukauden alkaessa

Rakkaat ystävät

Tänä vuonna ‘Abdu’l-Bahán poismenosta tulee kuluneeksi sata vuotta. Hänen asemansa on ainutlaatuinen uskontojen historiassa: ”Jumalan salaisuus, Bahá’u’lláhin järkkymättömän liiton keskus, ihmiskunnan ykseyden päävaikutin, jokaisen bahá’í-ihanteen ruumiillistuma, Jumalan suurin oksa, jonka siimeksestä kaikki voivat löytää turvan.”1 Ensihetkistään lähtien hän oli tiivisti osallisena siinä mullistavassa tapahtumaketjussa, joka paljasti ihmiskunnalle kaksi perättäistä jumalallista ilmoitusta ja kuljetti hänet monien kärsimysten kautta syrjäiseen vankilakaupunkiin, josta käsin hän Isänsä valtuuttamana paljasti pyhiin kirjoituksiin kätkettyjä viisauksia, ohjasi nuoren uskonnon maailmanlaajuista kehitystä, ylläpiti sen henkisten periaatteiden turmeltumattomuutta ja suojeli sitä jatkuvilta sisäisiltä ja ulkoisilta hyökkäyksiltä. Merkittävän osan päivistään hän käytti köyhien ja osattomien olojen parantamiseen tautien, nälänhädän ja sodan runtelemassa ympäristössä. Vuosikymmenten karkotusten ja vankeuden vihdoinkin päätyttyä hän matkusti määrätietoisesti halki Euroopan ja Pohjois-Amerikan nostaen Bahá’u’lláhin opetukset ihmiskunnan ykseydestä eturivin ajattelijoiden tietoisuuteen.

Asian opettaminen on äärimmäisen tärkeää, sillä se on koko perustan ensimmäinen kulmakivi. Tämä vääryyttäkärsinyt palvelija on kuluttanut päivänsä ja yönsä edistämällä Jumalan asiaa ja kannustamalla kansoja palvelemaan. Hän ei levännyt hetkeäkään, ennen kuin Jumalan asian maine kiiri maailmassa laajalle ja Abhá-valtakunnasta kantautuvat taivaiset soinnut herättivät idän ja lännen. Jumalan rakastettujen tulee myös noudattaa tätä samaa esimerkkiä. Tämä on uskollisuuden salaisuus, tämä on vaatimus palvelukselle Bahán kynnyksellä!2

‘Abdu’l-Bahán olemus, sanat ja teot edustavat täydellistä esimerkkiä Bahá’u’lláhin opetusten elämisestä todeksi. Kun tarkastelemme hänen elämän mittaista palveluaan, emme voi olla havaitsematta sen joka vaiheessa rajatonta nöyryyttä, päättäväistä oikeudenmukaisuutta ja lempeää kannustusta. Hänen suhtautumistaan elämänsä lukemattomiin suruihin, tuskiin ja vastoinkäymisiin ei määrittänyt epätoivo, kyynisyys tai lannistuminen – hän oli riemun, toivon ja viisauden lähde jokaiselle:

Toteuttakaa Bahá’u’lláhin opetusta, opetusta ystävällisyydestä kaikkia kansakuntia kohtaan. Älkää tyytykö siihen, että osoitatte ystävällisyyttä yksistään sanoissa; tuntekaa sydämissänne palavaa rakkautta kaikkia kohtaan, jotka kulkevat polkunne poikki.3

Hänen valovoimainen hahmonsa, kuten myös hänen uutterat pyrkimyksensä rauhan edistämiseksi, ovat todellakin pysyvä osa yhteisömme identiteettiä. Toivomme, että tulevien kuukausien aikana ystävillä olisi monta mahdollisuutta ”mietiskellä syvällisesti ‘Abdu’l-Bahán elämää ja sen liiton voimaa, jonka keskus hän oli”4. On myös tarpeen löytää tapoja lisätä hänen henkilönsä ja hänen edistämiensä periaatteiden tunnettuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Kansallisen yhteisön tasolla koulutusinstituutin johtokunta, koulukomitea, ulkoasiaintoimisto ja Suomen bahá’í-julkaisut tekevät oman osansa tämän juhlavuoden huomioimiseksi asiaankuuluvin hankkein. Lisäksi Kansallisella Henkisellä Neuvostolla on ilo kertoa, että olemme suunnittelemassa juhla- ja opetustapahtumaa koko yhteisölle. Tapahtuma on määrä pitää pääkaupunkiseudun lähistöllä 20.–21. marraskuuta 2021, ja sen yhteydessä aiotaan järjestää kaikille avoin rauhaa käsittelevä seminaari. Meitä innostaa myös se, että tapahtuma on samalla ensimmäinen kansallinen kokoontuminen kasvotusten sitten kesäkoulun 2019.

Anomme Ikiaikaisen kauneuden siunauksia ponnisteluillenne Hänen asiansa edistämiseksi.

Rakkain bahá’í-terveisin

Suomen Bahá’íden Kansallinen Henkinen Neuvosto
David Bergen, sihteeri


  1. Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto maailman bahá’ílle 26.11.2018, ¶1.

  2. ‘Abdu’l-Bahá, Viimeinen tahto ja testamentti, ¶14.

  3. ‘Abdu’l-Bahá, Puheita Pariisissa.

  4. Yleismaailmallinen Oikeusneuvosto maailman bahá’ílle 25.11.2020, ¶3.